Print




Perlespeltsalat med banket med røget paprika og polenta kylling, tørrede bær, salater, chiliyoghurt og salte nødder.

  • Ingredienser: 4 pers.
  • 500 gr. kyllinge bryst
  • 2 spsk. Røget paprika
  • 6 spsk. Polenta
  • 250 gr. Perlespelt
  • 1 terning hønseboullion
  • 2 fed hvidløg
  • 2 rødløg
  • 100 gr. Grønne bønner
  • 1 øko. Citron
  • 1 spsk. Honning
  • 3 spsk. God raps olie
  • 1 dusk bredbladet persille
  • 200 gr blandede tørrede bær såsom tranebær, rosiner, abrikoser o. lign
  • 1 hoved romaine salat.
  • 2 dl. 0,2 procent yoghurt eller skyr
  • 1 tsk. Chilipasta
  • 100 gr. Blandede salte nødder


Fremgangsmåde:
Skyl perlespelt grundigt og sæt den til at koge i rigeligt letsaltet vand med tilsat en hønseboullion.
Kog i 10 min og tilsæt så hvidløg i tynde skiver, rødløget skåret i 1/16-dels både og kog videre i 5-7 min mere.
Når perlespelten en kogt færdig puttes de grønne bønner i og man lader det lige trække under låg i et par minutter mere.
Hak persille stilken put den i perlespelten når den er drænet for vand.
Rør en dressing af citronsaft, citronskal, honning og olie og vend i den kogte perlespelt.
Rør polenta, paprika, salt og peber sammen og drys det ud over kyllingebrysterne.
Put kyllingebrystet i en frostpose og bank på det med en kagerulle eller lille pande så fjerkræet er lige tykt over det hele.
Læg det på en bageplade og bag det i 15 – 20 min ved 175 grader. Vend det gerne efter 10 min så det bliver sprødt på begge sider.
Vend de tørrede bær i den lune perlespelt og smag lige til med salt og peber.
Skyl og skær salaten og anret perlespelten vendt let sammen med salaten, skær kyllingen og læg den hist og her imellem salatbladende, dryp med yoghurt rørt med chilipasta og drys med hakkede salte nødder.
Pynt evt. med mere persille.
Tip: Prøv også at bruge mynte, koriander eller andre krydderurter i retten!

Retten er sammensat af: TV2-kok Gorm Wisweh og kræftkostekspert Anja Olsen.



Søgaard & Co. - Mere web for pengene