Print

  
  
  
  
  
   

 

Købmanden Mustafa Kilic kom som 20-årig til Danmark i 1977. Hans far havde arbejdet som arbejdsmand forskellige steder på Sjælland siden 1969, mens familien stadig boede i Sarkisla i Sivas-provinsen i det centrale Tyrkiet.

 

Tyrkiet var et meget uroligt land i slutningen af 70’erne. Militæret havde reelt overtaget magten, der opstod militante grupper på både højre- og venstrefløjen, og landet var i en borgerkrigslignende tilstand.

 

Det var i lyset af den usikre, politiske situation, at Mustafa Kilic’s forældre besluttede, at Mustafa sammen med to brødre skulle til Danmark, for at bo sammen med faderen. Forældrene var nervøse for, at de unge mænd blev involveret i de militante grupper og den voldelige, politiske kamp.

 

Moderen blev hjemme i Sarkisla med resten af børneflokken. I Sarkisla havde familien en lille butik som indtægtskilde, ud over de penge faderen kunne sende hjem.

 

”Jeg kommer faktisk fra en lille bitte landsby uden for Sarkisla. Landsbyen var så lille, at der ikke var en skole, så da jeg og mine ældste brødre skulle i skole i de tidlige 60’ere, flyttede hele familien ind til Sarkisla”, fortæller Mustafa Kilic.

 

Men det var et fattigt og nøjsomt liv, og i 1969 rejste faderen til Danmark som gæstearbejder.

 

”Jeg har en onkel, som kom til Danmark som gæstearbejder allerede i 1967. Han var vist nok en af de første tyrkere overhovedet, som kom til Danmark”, fortæller Mustafa Kilic.

 

Med onklen i Danmark var vejen banet for Mustafas far, og da Mustafa i 1977 kom til Danmark, arbejdede faderen i Holbæk.

 

Mustafa Kilic rejste ret hurtigt videre til Herning, faderen fulgte efter, i 1979 kom moderen til Danmark med resten af søskendeflokken, og dermed var hele familien samlet igen.

 

Indtil midten af 90’erne boede og arbejdede Mustafa i Herning. Først som lønmodtager på en møbelfabrik, på en galvaniseringsanstalt og i flere byggefirmaer, og fra 1991 som selvstændig.

 

”Jeg startede et bageri og åbnede en købmandsbutik midt i Herning, og jeg havde begge dele indtil 1995, hvor jeg flyttede til Århus. Jeg syntes det var svært som udlænding at have en købmandsbutik i en lille by som Herning. Mennesker i en større by som Århus er meget mere tolerante over for fremmede”, giver Mustafa Kilic som forklaring på flytningen til Århus.

 

Han flyttede bageriet til landsbyen Vitten i nærheden af Hinnerup, og leverede brød til mange butikker i Østjylland, men det var med hans egne ord ikke en rigtig god forretning.

 

I december 1996 åbnede Musafa Kilic sin første købmandsbutik i Bazar Vest som en af de første butiksindehavere. I 2003 flyttede han butikken ind i det nuværende, store, lyse lokale i den nye afdeling af basaren, hvor han sammen med 3 medarbejdere betjener de mange kunder, som hver dag frekventerer butikken.

  

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
 Side 1 af 1. Viser 1 til 11 af 11 billeder.

Købmand:

Speciale: Kilic mixer og blander selv visse krydderier. Disse sælges med stor succes i forretningen. Kilic har ligefrem sit eget brand kaldet “Kilic” under dette navn sælges
forskellige købmandsvarer hvor Kilic personligt står indenfor kvaliteten.

Tyrkisk supermarked:
Kvalitetskrydderier. Udsøgte bønner og bælgfrugter.

Kandiserede kikærter, tyrkisk yougurt, ris, couscous, semulje, linser, mel, olie, tzatziki, humus, oliven.

Mange økologiske varer, bl.a. pesto, jordnødder, figenruller og pastasauce.

 

Indehaver:

Butikken drives til dagligt af grundlæggeren Mustafa Kilic.
Mustafa eksporterer de mest populære produkter til Sverige og Norge. Ligeledes sælger Kilic direkte til større danske detailkæder. Butikken i sig selv er et besøg i Bazar Vest værd. 

 

Adresse:

C3 Kilic marked

Edwind Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Tlf.: 86 25 66 40

 

Email:

mail@kilicmarked.dk

 

Hjemmeside:

www.kilicmarked.dk 
Søgaard & Co. - Mere web for pengene