Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

 

Layth Al Danyn er fra Bagdad i Irak, og i 1991 nedsatte han sig som handelsmand og grossist. Han rejste i lande som Thailand, Kina, Korea og Indien, hvor han primært købte tøj til kunderne i en gros-firmaet.

 

”Selv om der var FN-sanktioner mod Irak kunne det godt lade sig gøre at rejse og handle ind, bare jeg fulgte de stramme regler”, fortæller Layth.

 

For eksempel måtte han kun købe børnetøj til 0-2 årige børn, ikke til ældre børn. Så det kostede ham en bøde på 5000 dollars, da han engang havde købt tøj til 5-årige børn.

 

Livet i Bagdad var svært i 90’erne, hvor FN-sanktionerne medførte omfattende varemangel og fattigdom. Det blev også mere og mere farligt at bo i byen, flere af Layths forretningsvenner forsvandt eller blev dræbt, så i 2000 besluttede han at forsvinde.

 

”Jeg flygtede via det nordlige Irak og Tyrkiet, kom til Danmark, og fik senere min familie herop.”

 

Layth Al Danyn vendte faktisk tilbage til Bagdad i 2004, for at bo der. Efter opfordringer fra de danske myndigheder og hjælpeorganisationer tog han hele familien med til Irak, og bosatte sig i Bagdad. Men drømmen om at bo i Bagdad gik i stykker.

 

”Det gik bare ikke. De første 2 måneder var det fint nok, men så begyndte bomberne at falde i vores kvarter, og der var mange skudopgør. Jeg turde ikke blive der, og vi vendte tilbage til Århus”.

 

Her bor Layth Al Danyn så med sin kone, 4 døtre, en søn og 2 børnebørn. Tre døtre er flyttet hjemmefra, de to ældste bor sammen med deres ægtemænd, mens den 18-årige datter er flyttet sammen med 2 venner:

 

”Det var ikke med min gode vilje”, siger Layth med et stort smil. ”Men hun er jo fyldt 18, hun studerer og får SU, og jeg vil rigtig gerne have at alle i min familie er glade. Så bare hun opfører sig ordentligt, er det OK, at hun er flyttet hjemmefra”. 
 

  
  
  
  
  
  
  
 Side 1 af 1. Viser 1 til 5 af 5 billeder.

Smykker, sko & lædervarer:

Smykker, ægte sølv, sko, tasker, italienske støvler i ægte læder.

 

Indehaver:

Layth Al Danyn

 

Adresse:

C18 Ms. Majesty

Edwin Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Mobil: 71 11 74 75
Søgaard & Co. - Mere web for pengene