Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

 

Café Roma er en drøm Wassim Awad har haft, siden han var 14-15 år gammel, og var begyndt at arbejde i slagterbutikken i Bazar Vest. Skolegangen blev aldrig til så meget, for Wassim var med egne ord en ballademager, han havde et voldsomt temperament, og altid var rodet ind i slagsmål i skolegården.

 

”Jeg var enormt hidsig dengang, jeg smadrede tit mit værelse, og de voksne kunne ikke styre mig”, siger Wassim, mens han sidder med sin espresso ved et af de små caféborde.

 

”Jeg mener selv mit problem var, at jeg ikke kunne koncentrere mig, når jeg skulle sidde stille i timerne og lytte. For jeg var rigtig glad for håndarbejde og sløjd, jeg var også god til det, og jeg er stadig god til at bruge mine hænder.”

 

”Jeg skiftede konstant skole, og jeg blev sendt på børnehjem to gange. Første gang da jeg var 8-9 år gammel, anden gang da jeg var omkring 12”.

 

Wassim nåede også at blive anbragt på Tvinds Søfartsskole i Vamdrup et halvt års tid, da han var omkring 13 år gammel.

 

Wassim Awad har stadig en slags forbindelse til børnehjemmet, for den daværende forstander arbejdede efter sin afgang fra hjemmet med unge kriminelle, som han så tog med på besøg på Wassims café.

 

”Så sagde han: Se ham Wassim. Han var meget værre end dig. Men han blev til noget”.

 

Wassim har også, som et samarbejde med den forhenværende forstander, haft nogle af de unge rødder i praktik i cafeen.

 

Wassims egen opvækst kan man godt kalde rodet. Hans far døde i en bilulykke, da Wassim var 3-4 år gammel, og derefter kom Wassim sammen med sin søster i pleje hos en voksen kusine. Kusinen flygtede til Danmark i 1990, da Wassim var 7 år gammel, og bragte Wassim med sig.

Og selv om Wassim lavede ballade, og kom på børnehjem, er kusinens familie stadig hans nærmeste familie. Især Mohammad, som har Bazar Slagter.

 

”Han er meget mere end en storebror”, siger Wassim. ”Jeg arbejdede hos ham i mange år, og da den nye afdeling af basaren skulle åbne, hjalp jeg ham med at indrette hans nye slagterbutik. Og han hjalp mig rigtig meget, da jeg skulle åbnede Café Roma.”

 

Wassim var faktisk i slagterlære et par år. Læretiden foregik på Århus Slagtehus, men han måtte opgive at gøre uddannelsen færdig, da han fik en skulderskade. På det tidspunkt havde han allerede fået egen lejlighed. ”Jeg flyttede for mig selv som 15-årig”, siger han.

 

Wassim Awad fortæller stolt om cafeen, om drikkevarerne og det man kan spise, og han fortæller også, at det var rigtig hårdt at have cafeen de første år. Men nu har han haft den i 6 år, og er blevet rutineret i for eksempel at lave den lækre, libanesiske frugtsalat, som er cafeens specialitet, så arbejdet glider lettere.

 

”Min gamle socialrådgiver kommer forbi en gang imellem. Og hun siger hver gang, at hun nærmest ikke tror det er rigtigt, at jeg ejer cafeen. Da jeg var 14 år var hun helt sikker på, at jeg ville ende som både kriminel, voldsforbryder og stofmisbruger. Men det gjorde jeg ikke”, siger en godt tilfreds Wassim Awad.
 

  
  
  
 Side 1 af 1. Viser 1 til 4 af 4 billeder.

Café:

Speciale: alle slags smoothies, kaffe, softice, Café Romas specielle libanesiske frugtsalat, lagkager, kager, croissanter m.v.

 

Rygelokale:
Café Roma’s rygelokale er noget for sig i Bazar Vest. Her er der nemlig mulighed for at nyde sin tobak i ro og mag mens dagens emner bliver diskuteret ved de små hyggelige borde.
 

Indehaver:

Wassim Awad

 

Adresse:

C15 Café Roma

Edwin Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Mobil: 27 28 47 83
Søgaard & Co. - Mere web for pengene