Print




  

Grillede Cevapcici / Balkan frikadeller +
peberfrugt m. haydari, Tyrkisk brød og ajvar

 

Grillede Cevapcici / Balkan frikadeller   

• Bland fars med krydderier og danskvand. 


• Bland marinaden i en skål.

• Form farsen som små aflange pølser.

• Vend pølserne i mariaden, hvor de gerne må trække lidt.

• Cevapcici grilles, så de får en sprød stegeskorpe hele vejen rundt.

   
Peberfrugt m. haydari


• Skær enden af og fjern kerner fra peberfrugterne.

• Giv peberfrugterne en kort tur på grillen.

• Tag dem af grillen og fyld med haydari, evt. benyt en sprøjtepose.

• Og grill dem færdig, så de får flotte grillmærker.

Serveres med tyrkisk brød og ajvar.
   

   

 

Cevapcici 
"Balkan frikadeller"
500 g hakket oksekød
250 g hakket lammekød
1 spsk vegeta* 
½ tsk salt
1 knivspids peber
1-2 fed hvidløg
Ca. ½ dl danskvand

 

Marinade
1 dl soya
1 dl olivenolie
1 finthakket hvidløg
5-10 dråber tabasco -efter "smag"

*=blandingskrydderi som kan købes hos købmanden.

Hjemmelavet ajvar
4 stk. røde peberfrugter
1 aubergine
2 fed hakket hvidløg
1 hakket løg
Ca. 1 spsk. citronsaft
1 spsk. hvidvinseddike
½ – 1/1 chili (alt efter temperament)
lidt olivenolie
Salt & Peber

Se Jakobs spændende madblog her




Søgaard & Co. - Mere web for pengene