Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

 

Ibo Køkken er måske det mest eksotiske og fremmedartede spisested i Bazar Vest. Midt på dagen er restauranten fyldt med fortrinsvis somaliske mænd, som spiser køkkenets traditionelle somaliske retter. Og halvdelen af mændene spiser også traditionelt på en anden måde - de bruger nemlig hverken kniv eller gaffel, men fingrene.

 

Ibo Køkken er ejet og styret af Ibrahim Dahir, en lille sort mand med overskæg, som smiler nærmest konstant. Sammen med et par hjælpere balancerer han sikkert rundt med gryder, potter og pander i det store, åbne køkken i restauranten og serverer ved bordene.

 

Ibrahim Dahir har haft restauranten siden 2008, da han uden formelle forudsætninger kastede sig ud i projektet som chefkok og restauratør.

 

Ibrahims erfaring som forretningsmand stammer fra de mange år, han arbejdede i faderens købmandsbutik i Mogadishu i Somalia.

 

”Det gjorde jeg allerede mens jeg gik i skole, og jeg fortsatte, da jeg forlod skolen efter 8. klasse”, fortæller Ibrahim.

 

I 1998 flygtede Ibrahim som 26-årig sammen med sin kone og deres barn til Danmark. Borgerkrigen var rykket ind i Mogadishu, og det var blevet for farligt for Ibrahim at bo og arbejde der.

 

De første 10 år i Danmark havde han stort set ikke noget arbejde, indtil han købte Ibo Køkken.

 

”Jeg er meget glad for at have restauranten. Jeg har ingen problemer her, og det er meget bedre at arbejde, end bare at gå derhjemme”, siger Ibrahim Dahir.
 

  
  
  
  
  
  
  
 Side 1 af 1. Viser 1 til 5 af 5 billeder.

Afrikansk Restaurant:

Speciale: traditionelle afrikanske og somaliske retter med lamme-, okse- og kyllingkød eller fisk.

Alle retter serveres med ris og salat. Der leveres mad til større arrangementer og enkelte retter serveres i restauranten. Ibo har kapacitet til at afvikle et hvilket so helst spisearrangement.

 

Indehaver:

Abdi Mohammad Salan 

 

Adresse:

A6 Ibo Køkken

Edwin Rahrs vej

8220 Brabrand

 

Telefon:

Mobil: 32 12 13 13
Søgaard & Co. - Mere web for pengene