Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

Bazar Vest ejer Olav de Linde, den amerikanske ambassadør Laurie S. Fulton og Århus borgmester Nicolaj Wammen på besøg i Alsoltan Grill -sept. 2010

 

Al-Soltan er et familieforetagende, og det er planen, at sønnen Alaa Hamid overtager restauranten når han i 2011 fylder 18. Indtil da er det moderen, Ibtiesan Achwah, der ejer stedet.

 

Alaa Hamid har hjulpet til i Al-Soltan siden han var 13-14 år, og han arbejder i restauranten hele weekenden når han har fri fra 10. klasse.

 

”Min plan er at begynde på HF, og derefter håber jeg at komme på Ingeniørhøjskolen”, siger den kommende ejer af Al-Soltan.

 

Familien har haft spisestedet siden år 2000, og et af de absolutte højdepunkter i restaurantens historie var, da prinsesse Mary spiste på Al- Soltan under sit besøg i Bazar Vest i 2007.

 

”Det var rigtig sjovt, og det er vi meget stolte over”, siger Alaa Hamid. ”Vi havde også et billede af min far og Mary hængende, men der var en knold der rev det ned. Ærgerligt.”

 

Familien planlægger at Alaa skal overtage butikken, fordi hans far er blevet førtidspensionist og ikke kan hjælpe særlig meget til mere. Moderen er sygemeldt, så foreløbig fungerer Al-Soltan med hjælp fra et par ansatte samt den tid, Alaa kan afse uden for skoletid.

 

Alaa er den yngste i familien, og hans søskende har andet at se til end at arbejde i restauranten.

 

”To af mine søskende er flyttet andre steder hen i Danmark, og min storesøster her i Århus studerer, og har ikke tid til at hjælpe”, fortæller Alaa.

”Men jeg satser på, at jeg kan klare at gå på HF samtidig med, at jeg bliver ejer af og chef her i Al-Soltan”.

 

  
  
  
 Side 1 af 1. Viser 1 til 4 af 4 billeder.

Restaurant

Speciale: libanesisk/tyrkisk grillmad, okse-, lamme- og kyllingkød på spyd.

Retter som grill på tallerken, somalisk ”sugar”, flere slags kebab og vegetarmad.

 

Restauranten kan bestilles til godt 50 personer til privat fest, og man leverer også ud af huset til minimum 15 personer pr. bestilling. 

 

Indehaver:

Alaa Hamid

 

Adresse:

A43 Restaurant Al-Soltan

Edwin Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Tlf: 87 38 92 92
Søgaard & Co. - Mere web for pengene