Print

  
  
  
  
  
   

 

Solsikken åbnede i 1996, som en af de første butikker i Bazar Vest:

 

”Håndværkerne gik og byggede, da jeg skulle vælge en placering til butikken”, fortæller Said Paydari, indehaveren af Solsikken.

 

”Jeg begyndte i en meget lille butik, kun halvt så stor som den nuværende. Butikkerne var meget små dengang, men da min nabo efter et par år fik et andet lokale, overtog jeg hans, og rev skillevæggen ned”.

 

Said Paydari var relativt nyuddannet som maskinarbejder, da han åbnede Solsikken.

 

Læretiden som maskinarbejder foregik i Kolding. Said boede på Langenæs i Århus, så meget tidligt hver morgen i 3 år cyklede han til Banegården og steg på toget til Kolding. Men Said rejste gerne den lange tur, for at blive udlært.

 

”Men der var stor arbejdsløshed blandt maskinarbejdere da jeg blev udlært i 1995, så jeg kunne ikke finde job inden for mit fag. I stedet åbnede jeg butikken, og da der i 2005 var mangel på maskinarbejdere valgte jeg at beholde min butik, frem for at søge ud på arbejdsmarkedet”, fortæller Said Paydari. ”Både fordi forretningen gik godt, jeg er godt tilfreds med at være købmand, og fordi der var gået 10 år siden jeg blev udlært”.

 

Oprindelig er Said Paydari uddannet økonom fra universitetet i millionbyen Shiraz i den sydvestlige del af Iran, men som nyuddannet kom han i starten af 80’erne ind i hæren, og blev sendt til fronten i Irans krig mod Irak.

 

”Jeg var dog ikke rigtig i krig”, fortæller Said. ”Jeg arbejdede i forsyningstropperne, og var derfor ikke direkte i kamp”.

 

Oplevelserne som soldat var dog stærkt medvirkende til – sammen med den almindelige undertrykkelse i den islamiske stat – at Said flygtede til Danmark sammen med en kammerat.

 

Man kan måske undre sig over, at en iransk muslim sælge øl, vin og spiritus fra sin forretning, men Said kalder sig selv ”muslim light”, og derfor har han ingen problemer med at sælge alkoholiske drikke, iøvrigt som den eneste af købmændene i Bazar Vest.
 

Iransk købmand:

Iranske specialiteter som te, syltede grøntsager, dåsemad, kager og andre søde ting, mange slags nødder, krydderier og bønner.

Sælger også basmati-ris, øl, vin (bl.a. græsk Retsina), spiritus, chokolade og is. 

 

Indehaver:

Said Paydari

 

Adresse:

A41 Solsikken

Edwin Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Tlf: 86 12 63 66
Søgaard & Co. - Mere web for pengene