Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    

Mohamed Abdi Yusuf arbejder mange timer hver uge, for at skaffe penge nok til familien. 

 

Fire nætter om ugen arbejder Mohamed på Forbruger Kontakt, hvor han fra kl. 21 aften til 7 morgen sorterer og pakker reklamer. Derefter kan han nå at sove et par timer, inden han åbner Somalisk Te Hus i Bazar Vest. Kl. 19 lukker han caféen, og så har han igen en time eller to til afslapning, inden han møder på natarbejde.

 

”Jeg er nødt til at arbejde meget”, siger Mohamed. ”Vi har 7 børn, min kone tjener ikke penge, og jeg vil ikke snyde og lade mig skille, lige som andre menneske gør.”

 

Det betyder, at selv om Mohamed stort set altid har arbejdet, har han aldrig haft råd til at holde ferie.

 

”Jeg kom til Danmark som 20-årig i 1992, og fik ret hurtigt arbejde på møbelfabrikken Tvilum på Sletvej i Tranbjerg. Senere arbejdede jeg på McDonalds i Tilst, og derefter var jeg chauffør ved Århus Sporveje i mange år.”

 

Mohameds 7 børn klager over, at de ikke kommer på ferie, når de har ferie fra skolen, men på det punkt er Mohamed nødt til at skuffe dem.

 

”Men børnene er raske og sunde, den ældste går i gymnasiet, og jeg har det godt, så jeg vil ikke klage.”

 

Familien bor i en 4-værelses lejlighed i Frydenlund-kvarteret i Århus-forstaden Hasle. Lejligheden kan godt være trang til 9 mennesker, men Mohamed Abdi Yusuf kan ikke se, at han kan skaffe penge til en større bolig.

 

”Jeg kæmper hele tiden for at få tilværelsen til at hænge sammen for familien, og det lærer mine børn også at gøre. Det synes jeg er godt”, siger Mohamed Abdi Yusuf.
 

Somalisk café:

Kaffe, te, sombassa, espressomaskine, sodavand.

 

Indehaver:

Mohamed Abdi Yusuf

 

Adresse:

A3 Somalisk Te Hus

Edwin Rahrs vej 32

8220 Brabrand

 

Telefon:

Mobil: 28 92 25 19
Søgaard & Co. - Mere web for pengene