Print

  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
   

Jubba er både en by og en flod i det sydlige Somalia, og et eksotisk og fremmedartet spisested i den ældste del af Bazar Vest.

 

Ejeren af Jubba hedder Hassan Omar Hussein. Indtil 1992 sad Hassan på Shells somaliske hovedkontor i Mogadishu, hvor han sørgede for lønudbetalingerne til de omkring 2000 Shell-ansatte på 15 kontorer og tankanlæg i Somalias hovedstad.

 

Arbejdet som kasserer i det multinationale olieselskab sluttede, da borgerkrigen og militserne rykkede ind i Mogadishu. Hassan Omar Hussein rykkede ud af byen, og efter en lang flugt endte han i Danmark. Senere fik han sin kone til landet, og ægteparret bor i dag i Gellerup med deres 5 børn.

 

I 2008 overtog Hassan Jubba, efter at han havde arbejdet som rengøringsassistent i 8 år.

 

”Jeg arbejdede det meste af tiden på Jægergården, der hvor social- og beskæftigelsesforvaltningen holder til”, fortæller Hassan. ”Men efter så mange år blev det for hårdt at gøre rent, så jeg tog simpelthen orlov”.

 

Den tidligere kasserer synes godt om at drive sin egen virksomhed, han er stolt over sin elite-smiley, som hænger i vinduet, og han er godt tilfreds med, at der kommer relativt mange danskere ind på Jubba for at spise.
 

Somalisk restaurant:

Mange somaliske specialiteter med fisk, kyllinge-, okse- og lammekød, som serveres med ris eller spaghetti og salat.

 

Indehaver:

Hassan Omar Hussein

 

Adresse:

A11 Jubba

Edwin Rahrs vej 32,

8220 Brabrand

 

Telefon:

Mobil: 22 51 86 31
Søgaard & Co. - Mere web for pengene